Integrationsminister Erik Ullenhag besökte idag Värmland och diskuterade flyktingpolitik med de värmländska kommunerna. Foto Malin Björk, P4 Värmland

Integrationsministern: "Det behövs mer bostäder till flyktingar"

"Jag har förståelse hur det ser ut på flyktingförläggningar"
1:23 min

Integrationsminister Erik Ullenhag besökte idag Värmland. Han mötte bland annat representanter från länets kommuner för att prata om hur vi kan få en bättre och snabbare integration av flyktingar som kommer till Värmland.

Bland annat diskuterade man hur situationen ser ut på länets flyktingförläggningar.

– Jag har stor förståelse för hur det ser ut på flyktinförläggningar och det som kallas anläggningsboende, säger Erik Ullenhag.

Han menar att de boenden som finns på landsbygden är till för tiden innan flyktingarna får sin asyl godkänd.

– Från regeringens sida så kommer mer pengar ges till de kommuner som tar emot fler flyktingar för vi vet att det behövs fler bostäder, säger Erik Ullenhag.

Socialdemokraterna är kritiska till att placera asylsökande på mindre orter men Erik Ullenhag menar att regeringen bland annat har sett till att etableringsreformen kommit till. Det innebär att när väl en person fått uppehållstillstånd i Sverige så ska arbetsförmedlingen träda in och hjälpa personen bland annat med att få bostad där det finns möjlighet att få arbete.

Malin Björk
malin.bjork@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".