1 av 2
Den ekonomiska stöttningen från konsumenter och ICA Toria betyder mycket för Bosse Sjökvist, mjölkbonde i Torsby. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
2 av 2
Du måste bli mer lönsam för din husse Bosse Sjökvist. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.

Stödet till mjölkbönderna i Torsby fortsätter

Bosse Sjökvist: Det hjälper till
1:30 min

I december förra året höjde ICA Toria i Torsby mjölkpriset med en krona för att stötta åtta mjölkbönder i Torsby kommun. Tanken var att det skulle pågå tre månader men nu förlängs det till och med Maj månad.

Hittills har det varit ett bra kassatillskott för mjölkbonden Bosse Sjökvist på Stensgård i Torsby.

-- Det betyder mycket trots att det inte är några större summor, säger Bosse Sjökvist.

Det var före jul ICA Toria tog initiativet till att höja mjölkpriset i butiken för att ekonomiskt stötta åtta mjölkbönder i Torsby kommun i tre månader. Idén föll bra ut och när butiken såg att konsumenterna anammade den lite dyrare mjölken så beslutade mjölkbönderna och ICA Toria att fortsätta stöttningen till och med Maj månad.

–- För min del har det handlat om 5-6000 tusen kronor i månaden, säger Bosse Sjökvist,

Mjölkbönder anslutna till Arla får 12 öre mindre per liter idag om man jämför med ett år sen, men trots att den extra kronan som mjölkbönderna får dela på från ICA Toria inte ger så mycket mer klirr i kassan så känns stöttningen bra från konsumenterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".