Lenny Eriksson, tränare i BIK Karlskoga talar förstånd med sina spelare. Arkivbild: Valdemar Andersson/Sveriges Radio
Playoff-serien

Karlskoga orkade inte slå in matchbollen - missade kvalserien

Tobias Thermell: "Vi var krampaktiga"
2:18 min

Karlskoga satt i förarsätet inför den avslutande matchen mot Oskarshamn på hemmaplan. Men trots ledning en bit in i den andra perioden blev det till slut stryk med 3-4, och därför missade också Karlskoga kvalserien.

Till en början såg det ut som att det skulle bli en enkel match för Karlskoga. Såväl 1-0 som 2-0 kom i powerplay. Oskarshamn reducerade dock omgående och efter 2-1 fanns också chanser till 2-2 redan i slutet av den andra perioden.

Den tredje perioden gav full utdelning för Oskarshamn. För Karlskoga kan den mest liknas vid en slutkörd muskel som krampade. Det som i tidigare matcher stämt fungerade inte alls.

När Oskarshamn gjorde 2-2 bara sekunder in i den tredje periuoden var det slutet för Karlskoga. Vid 2-3 kom paniken och när det också blev 2-4 i öppen bur var saken klar.

Oskarshamn, som förra säsongen fick mycket kritik för sin avslutande match i playoff-serien, gjorde nu sitt och bidrog till en dramatisk slutomgång.

Matchen Djurgården-Örebro slutade 3-5 vilket innebar att Örebro vann playoff-serien och därmed har chans att nå Elitserien via spel i Kvalserien.

* Intervjuer kommer om en stund... 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".