Hon kämpar för vårdprogrammet

Linnea Gustavsson: "Jag blev väldigt ledsen"
1:24 min

Linnea Gustavsson, 15 år i Sunne har startat en kampanj för att rädda två gymnasieprogram vid Stjerneskolan i Torsby som hotas av nedläggning. Linnea har sökt till vårdprogrammet och hon blev mycket upprörd när hon fick veta att utbildningen kanske inte blir av.

Enligt ett förslag ska restaurang- och livsmedel samt vårdprogrammet på Stjerneskolan i Torsby med ett 70-tal elever läggas ned till hösten.

– När jag först fick reda på det här blev jag väldigt ledsen, säger Linnea Gustavsson.

Linnea Gustavsson vill försöka få politikerna att ändra sig så hon tog saken i egna händer och ringde runt till nästan alla i barn-och utbildningsnämnden i Torsby kommun.

– Jag har fått både positiva och negativa bemötanden, de flesta tycker att det är bra att jag berättar vad jag tycker och tänker. Andra tycker att det inte ens är någon idé att jag försöker, säger Linnea Gustavsson.

Linnea Gustavssons kommer fortsätta kämpa för att utbildningarna ska vara kvar. Hon kommer att skriva insändare till tidningarna och håller på att försöka få till ett möte med barn- och utbildningsnämnden där hon och andra elever som sökt vårdprogrammet också ska närvara.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".