Matrådet i Olsäter, från vänster ettåriga Malva, Emma Petersén, Sarah Nyström och Malin Larsson. Foto: Hedvig Nilsson/Sveriges Radio

Matrådet i Olsäter vill ha fetare mjölk och smör

Matrådet i Olsäter
8:15 min

Frågan om smör och fetare mjölk ska vara bannlyst från skolmatsalen eller inte har hamnat på politikernas bord i Forshaga på sistone. I Olsäter i norra delen av Forshaga kommun bildades i höstas ett matråd, och de pläderar för mer fett. Och de vill öppna Olsäterskolans kök igen.

Forshaga kommun följer Livsmedelsverkets rekommendationer och serverar bara margarin och lättmjölk, centerpartisten Maria Lindqvist vill i en motion att man ska ha mer valfrihet. Vilket kommunstyrelsen sade nej till i tisdags men det ska avgöras i kommunfullmäktige om ett par veckor.

Malin Larsson, Sarah Nyström och Emma Petersén startade i höstas ett matråd i Olsäter i Forshaga kommun. De vill se fetare mat och mjölk på bordet i Olsäters skolmatsalar.

-- Vi har tidigare reagerat i denna fråga, berättar matrådet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".