1 av 3
Fredrik Larsson landstingsstyrelsens ordförande backar och drar tillbaks förslaget om att lägga ner nattambulanser.. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio..
2 av 3
Cirka 800 människor från Filipstad med omnejd hade samlats på torget i Filipstad för att protestera mot förslaget att lägga ner nattambulanser. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
3 av 3
Unga som äldre protesterade mot förslaget att lägga ner nattambulansen i Filipstad. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
Filipstad

Landstinget kovänder i ambulansförslaget

Fredrik Larsson: Det är klart att vi tagit intryck
1:22 min

Det blir ingen nedläggning av en nattambulanserna i Filipstad och i Klarälvdalen, Det meddelade landstingstyrelsen i går kväll vid manifestationen mot nedläggningen i Filipstad, som hade lockat omkring 800 människor till stora torget.

– Vi ska höja kvalitén och få en bättre tillgänglighet, sa Fredrik Larsson till ca 800 människor som samlats på torget i Filipstad.

Landstinget drar tillbaka tjänstemannaförslaget som gick ut på att lägga ner nattambulanserna i Klarälvdalen och Filipstad. Mängder med namnunderskrifter och insändare har fått Landstinget att tänka om. Omkring 800 människor från Filipstad med omnejd hade samlats på stora torget i Filipstad när de fick meddelandet.

--  Demokratin har segrat, kommenterade Ann-Chalott Skalare, som startade namninsamlingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".