1 av 2
Foto: Linn Malmén / SCANPIX
2 av 2
Foto: Linn Malmén / SCANPIX
Ishockey

Färjestad fällde Modo på nytt

Rikard Wallin, Färjestad: ”Vi måste spela bättre”
3:18 min

Modoslarv och en puck som ändrade riktning blev Färjestads lycka i anfallsspelet. Bakåt var målvakten Alexander Salák den stora matchvinnaren när Färjestad besegrade Modo med 2-1.

Den första perioden bjöd på 24 avslut på mål, men få riktigt heta målchanser. Modo fick tre möjligheter i spel fem mot fyra och utnyttjade den tredje möjligheten där Per-Åge Skröder styrde in 1-1-målet. Färjestads lagkapten Rickard Wallin hade dessförinnan spräckt Bernhard Starkbaums nolla med en backhandlyftning efter slarv i Modoförsvaret.

Gästernas supportersektion på läktaren fick tillfälligt utrymmas under perioden för visitation sedan en brinnande bengal upptäckts på läktarplats.

Mittenperioden blev inte lika händelserik säkert beroende på att Färjestad fick matchen dit de ville efter 2-1-målet. Slutspelets målkung Chris Lee fick målet, hans fjärde på tre matcher, där pucken ändrade riktning på en Modospelare framför Starkbaum.

Den tredje perioden blev en enda lång uppvisning i fenomenalt målvaktsarbete från Alexander Saláks sida. Noteras kan att Färjestad nu har vunnit 18 raka slutspelsmatcher på hemmais där laget också har gjort matchens första mål.

– Spelmässigt ingen kanonmatch på långa vägar från vår sida, men vi hittar ett sätt att vinna och kriga hela vägen till slutsignalen med hjälp av en riktigt bra hemmapublik som gav oss lite extra kraft när det behövdes på slutet, säger Färjestads Rikard Wallin.

Karlstadslaget leder nu kvartsfinalserien med 3-0 i matcher.

– Det är tungt och det är en tuff uppförsbacke, men vi har inte gett upp. Nu ska vi glömma det här och ladda om för måndag. Vi har inget att förlora, säger Modos Niklas Sundström.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

FBK-Modo

Färjestad-Modo 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)

Första perioden: 1-0 (5.19) Rickard Wallin, 1-1 (12.02) Per-Åge Skröder (Richie Regehr, Niklas Sundström) spel fem mot fyra.

Andra perioden 2-1 (2.19) Chris Lee (Mikael Johansson, Joakim Hillding).

Skott: 29-33 (11-13, 11-8, 7-12).

Utvisningar: Färjestad: 7x2. Modo: 4x2.

Domare: Thomas Andersson, Gävle, Patrik Sjöberg, do.

Publik: 7 759.

Färjestad leder med 3-0 i matcher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".