Arvika storsatsar på norska turister

"Arvika är mer än Harryhandel"
1:32 min

Intresset ökar för norska turister i Arvikaregionen. Penningsstarka norrmän har hittills lockats med Klässbols Linneväveri och Gammelvala, men på årets norska turistmässa ville många fler företagare vara med.

Intresset ökar för Norgeturisterna i Arvikaregionen.

Penningsstarka norrman har hittills lockats med Klässbols Linneväveri och Gammelvala, men på årets norska turistmässa ville många fler företagare vara med.

Arvika kommuns turistchef Eva Assum:

– Tidigare har det varit två företag som följt med till Oslo på mässa, men i år var det nio.

Sammarbetet sker nu med hela uppslag i tidningen Glomdalen där Arvika- företagen samlar sin annonsering, Samarbetet sker i år också med VISIT Sweden i Oslo där Arvika syns i deras marknadsföringskampanjer.

- Norge har en otroligt starkt ekonomi och norrmännen spenderar mycket pengar. Vi har en miljon potentiella besökare inom Oslo området inom 2 timmars resväg, säger Eva Assum.

En annan turism är den Bilverksstäderna lockar. 400 norska bilar i veckan kommer till Arvika för att få service utförd till en långt lägre kostnad än i Norge.

– Då tillbringar ju bilägaren sin dag i Arvika med att besöka olika affärer med mera, förklarar Eva Assum turistchef.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".