Mattevolontärer hjälper elever

Stort intresse i Karlstad för extra mattehjälp

4:51 min

Intresset är stort i Karlstad för den extraundervisning i matte som den ideella organisationen Mattecentrum erbjuder. En gång i veckan har de träff i Karlstad.

Jessica Andersson pluggar matematik på Karlstads universitet och är volontär för Mattecentrum i Karlstad.

– Jag tycker det är så kul när man lyckas förklara för någon, säger Jessica Andersson. Det blir som ett lyckorus. Och så är det kul att kunna hjälpa samhället på något sätt med något som jag är bra på.

Varje vecka träffas de elever som vill ha extra mattehjälp i en lektionssal på Älvkullegymnasiet i Karlstad, mest gymnasieelever, men även högstadie- och komvuxelever är välkomna. Det brukar komma mellan 20 och 30 personer. Mattecentrum har funnits i Karlstads i snart ett år och finns i övrigt i 18 städer i landet.

En av de elever som fanns på plats när P4 kom på besök var Felicia Woolke Johansson som går på Sundstagymnasiet. Hon kommer till Mattecentrums räknestuga för att det är bra lärare.

– Och så är det bra att få en extra lektion, matten är rätt svår nu och det går fort fram innan de nationella proven, säger Felicia Woolke Johansson. Så detta underlättar.

Tomas Hedman

Tomas Hedman.

tomas.hedman@sverigesradio.se
054-777 26 57

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista