Nina Larsson, partisekreterare för Folkpartiet. Foto: Claudio Bresciani/Scanpix.
Partiprogram

Folkpartiet vill ha plattare skatt och obligatorisk a-kassa

"Vi lägger mer vikt på globaliseringen"
13 min

Plattare skatt, slopat sjuklöneansvar för företag, obligatorisk a-kassa och en tredje pappamånad i föräldraförsäkringen. Det är några av idéerna som finns med i det förslag till nytt partiprogram som Folkpartiet presenterade idag.

Nina Larsson från Karlstad är partisekreterare för Folkpartiet och hon anser att de viktigaste förändringarna mot tidigare partiprogram är att det nuvarande tar mer fasta på globaliseringen.

– Det är mycket som har hänt de senaste 15-20 åren. Det nya partiprogrammet tar mer fasta på att samhället utvecklas i en snabbare takt, säger Nina Larsson.

Det här med plattare skatt, det gynnar ju dem som har högst inkomster. Så det finns kanske inte så många röster att vinna på det? Är det ett valvinnarförslag?

– Det tror väl vi att det gör, för just den frågan är kopplad till ett globalt perspektiv. För ska vi kunna möta den internationella konkurrens som våra företag utsätts för dagligen, och ska vi kunna konkurrera med den skarpaste arbetskraften med andra tillväxtregioner världen över, då måste vi också ha ett ekonomiskt system som gör att det går att tjäna pengar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".