Vad ska hända med dessa hundvalpar på Segerstads hundpensionat?. Foto:Örjan Bengtzing/Sveriges Radio.

Fördubbling av antalet omhändertagna djur

Morgonradion besöker hundpensionatet
9:11 min

Allt fler djur omhändertas av länsstyrelsen. Förra året var det 56 djur som omhändertogs, mer än en fördubbling jämfört med 2011. Morgonradion åkte till Segerstads hundpensionat där en del av djuren hamnar innan de får nya hem. Bland de nya hyregästerna där fanns en tik och hennes fem små valpar som nu bott där i ett par veckor.

– Det märks. Det har varit mycket mer och det blir bara värre och värre. jag förstår inte varför folk skaffar djur när de inte vill ha dem egentligen, säger Anette Ilberg på Segerstads hundpensionat.

Hon tycker att det också tar onödigt lång tid innan ett djur tas om hand.

– Det borde gå att göra på något annat sätt. Då slipper djuren lida allt för länge, dessutom är det enklare att rehabilitera ett djur som inte haft det svårt för länge, säger hon.

– Jag tycker det fungerar mycket bättre nu. Vi ser ju skillnaden. 2011 hade vi färre ärenden så det går åt rätt håll, säger polisinspektör Hasse Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".