TV4. Foto: Holger Ellgaard

Rykte: TV4:s lokal-tv läggs ner

Tidningen Resumé uppger idag att Bonniers vill spara in på TV4:s Nyhetsbolaget och därför lägga ner alla lokala sändningar.

– Det här rör sig om rena spekulationer och inget som finns i planerna just nu, säger Pelle Råssjö, nyhetschef på TV4 Värmland.

TV4 har 25 lokala stationer och enligt tidningen kan minst 100 anställda komma att sägas upp från TV4. Det motsvarar hälften av de anställda utanför Stockholm.

På TV4 Värmland i Karlstad arbetar sju jounalister och fem säljare. Journalisterna ingår i Nyhetsbolaget, säljarna tillhör TV4:s organisation.

Alla mediebolag tittar på utgifter hela tiden så då kanske detta har kommit upp som en idé men det betyder ju inte att vi är mer hotade idag än tidigare. TV4 Värmland har varit nedläggingshotat sedan starten, säger Pelle Råssjö.

Enligt Pelle Råssjö är stämningen på redaktionen god trots dagens medieuppmärksamhet.

– Det är alltid tråkigt när det förekommer sådana här spekulationer, men vi har haft åtstramningar tidigare och gått igenom en del stålbad, säger Pelle Råssjö. Jag tycker vi har en så pass slimmad organiation som det är möjligt att ha om man samtdigt ska ha kvalitet på nyhetsarbetet.

Pelle Råssjö pekar dessutom på att lokalredaktionerna får en nyhetssändning till på mornarna från april. Han tycker att det visar att TV4 är fortsatt intresserade av att ha lokala nyheter.

När Kulturnytt får tag i pressavdelningen på TV4 förnekas också att det skulle ha fattats några beslut om att lägga ner de lokala nyheterna. De säger att det är rena spekulationer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".