Utbyggnaden av Töcksfors Shoppingcenter invigdes idag. Foto: Sven Westerdahl/Sveriges Radio.

5 000 nya kvadratmeter invigdes vid Töcksfors Shoppingcenter

Landshövdingen: "Oerhört viktigt"
1:27 min

Efter ett års byggande så invigdes idag ytterligare 5 000 kvadratmeter affärsyta i Töcksfors Shoppingcenter. Landshövding Kenneth Johansson fick äran att inviga utbyggnaden.

– Det här skapar framtidstro, säger han.

I och med utbyggnaden idag så är Töcksfors Shoppingcenter en affärsyta på 42 000 kvadratmeter. Bergvik i Karlstad har som jämförelse 55 000 kvadratmeter affärsyta.

En utbyggnad som ska ge ytterligare 7 000 kvadratmeter i Töcksfors är på gång. Det är Konsum Värmlands helägda Maximat som idag flyttar in i nybyggnationen och får ta del av dom drygt miljon kunder som besöker centret under ett år. Och det lär öka för kunderna från Oslo blir fler och fler.

– Jag menar att Värmland ligger väldigt strategiskt bra till. Det tar bara en timme att köra från Oslo. Jag är optimist, säger den snart 90-årige Olav Thon som genom Thon-gruppen säger Töcksfors Shoppingcenter

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".