En av initiativtagarna, Kotaiba Abdul Aal, med ett av insamlingens budskap. Foto: Privat

Karlstadsbor samlar in pengar till ambulans till Syrien

"Betalat handpenning nu"
1:14 min

Flera karlstadsbor startar nu en insamling för att kunna skicka en ambulans till det krigsdrabbade Syrien, där miljoner människor är på flykt. En av initiativtagarna är Barakat Zaukhour.

– Vi ska samla lite pengar, köpa en begagnad ambulans och det har vi gjort, säger Barakat Zaukhour. Vi har inte köpt den än, men vi har betalat handpenning nu. Det fattas lite pengar. Vi ska fylla på med utrustning och medicin och skicka det till Syrien. Den kommer att gå till läkare utan gränser, de finns redan där och vi vet att det finns ett stort behov av allt som har med medicin och sjukhusutrustning att göra.

Ambulansen i sig går på närmare 50 000 kronor. Sedan ska den fyllas med utrustning och fraktas till Syrien. Barakat Zaukhour räknar med att hela projektet kommer att gå på uppåt 80 000 kronor. Och nu har de alltså startat en insamling för att kunna genomföra sin idé.

– Vi har skrivit stadgar till föreningen och vi ska öppna ett bankgiro, berättar Barakat Zaukhour. Vi vänder oss till företag, till privatpersoner, till alla som vill sätta in pengar och hjälpa till med detta och köpa, gärna två, ambulanser. Då blir vi ännu gladare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".