Putte i Parken i Mariebergsskogen 2012. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

70 ungdomar får jobb på Putte i Parken

Ett 70-tal gymnasieelever får i sommar chans till arbetslivserfarenhet på musikfestivalen Putte i Parken i Karlstad. Eleverna studerar under modellen ServiceCollege och kommer att arbeta inom säkerhet, biljettinlösning i entrén och som informationsvärdar.

Putte i Parken pågår mellan den 3 och 6 juli i Mariebergsskogen. Att arbeta på festivalen är frivilligt men intresset har varit stort.

ServiceCollege drivs av Region Värmland för att kvalitetssäkra utbildningar så att de uppfyller tjänstesektorns krav på relevans och kvalitet.

– Det är jätteroligt att kunna involvera Karlstadungdomar i festivalen. Det är ett samarbete som är en win-win-situation för alla inblandade, säger Frida Persson, funktionärsansvarig på Putte i Parken.

Samarbetet mellan Putte i Parken och ServiceCollege startades inför 2012 års festival då cirka 50 elever medverkade. I år utökas samarbetet med ytterligare cirka 20 funktionärsplatser så att fler gymnasieelever har möjlighet att delta.

I projektet ingår även en värdskapsutbildning, som tagits fram av Region Värmland, där de undervisas i värdskap och Värmlandskunskap.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".