1 av 3
Kristina Olsson i Grums kommun är den administrativa chef som organiserat den folkomröstning som genomfördes under söndagen i Grums. Foto Malin Björk P4 Värmland
2 av 3
Folkomröstning i Grums om skolfrågan lockade många till vallokalerna.Foto Malin Björk P4 Värmland
3 av 3
Över 700 personer hade valt att förtidsrösta. Foto Malin Björk P4 Värmland

Många kom tidigt för att folkomrösta i skolvalet i Grums

"Jag tror de struntar i valresultatet"
1:36 min

Klockan tio idag öppnade vallokalerna för alla Grumsbor att gå och rösta i skolfrågan. Det vill säga om alla mellanstadieelever från Skruvstads och Slottsbrons skolor ska flytta till Jättestenskolan inne i Grums.

Redan från start var det en strid ström av folk som kom för att säga sitt. Men få tror att kommunens politiker kommer att följa vad resultatet säger.

 – Jag tror att politikerna redan har bestämt sig, säger några av de Grumsbor som får frågan om de tror att politikerna kommer att lyssna till valresultatet. Men alla är eniga att det är viktigt att göra sin röst hör för barnens skull.

--Det är ju deras framtid det gäller, säger en ung mamma.

Valresultatet som definitivt kommer att vara klart först på onsdag runt lunch kommer att vara vägledande för kommunen i beslutet om skolornas framtid. Kristina Olsson är administrativ chef i Grums kommun och hon har organiserat själva valet.

– Det har gått bra att organisera det hela vi har hållit på sedan i höstas att förbreda detta, säger Kristina Olsson.

Hela 773 personer har redan förtidsröstat i frågan. Vallokalerna kommer att vara öppna till klockan sju idag och redan ikväll kan man se ett preliminärt valresultat på kommunens hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".