Centralsjukhuset i Karlstad där patienthotellet är beläget. Foto: Roy Malmborg/Sveriges Radio.

Kvinna spelade sjuk för att bo billigt på patienthotellet

Hotellchefen: "Hon spelade patient på ett trovärdigt sätt"
1:12 min

En kvinna har lurat sig till mat och logi på patienthotellet på Centralsjukhuset i en månad. Kvinnan har hävdat att hon var patient på en klinik på sjukhuset och sagt sig få behandling varje dag. Hon ringde själv och beställde plats på patienthotellet genom att uppge att hon var ansvarig på kliniken.

Kvinnan erkände när personalen fattade misstankar och konfronterade henne. Hon ska nu betala drygt 17 000 kronor för sitt månadslånga hotelliv.

– Hon spelade patient på ett trovärdigt sätt och vi fick bokningen från en klinik vi känner till, säger hotellchefen Gunvor-Maria Ludvigsen.

När började ni fatta misstankar?

– Den sköterska som uppmärksammade detta tyckte att beskrivningar av den behandling kvinnan fick vid kliniken lät konstigt. Hon tänkte väl initialt att detta handlade om nya behandlingsmetoder. När det hela uppdagade så kände sjuksköterskan igen rösten på kvinnan (som utgav sig för att ringa från en klinik).

Har ni fått någon förklaring?

– Jag konfronterade henne och hon beskrev att den situation hon befann sig i kunde rättfärdiga det här beteendet, säger Gunvor-Maria ludvigsen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".