Annétthe Zettergren. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.

Värmländsk polis i Thailand för att hämta hem Zettergren

Polisen: "Vi förväntar oss att de är här i slutet av veckan"
0:59 min

Två värmländska poliser finns just nu i Thailand för att hämta hem den bedrägerimisstänkta sjukgymnasten Annétthe Zettergren och hennes släkting.

– Vi förväntar oss att de är här i slutet av veckan, säger polisens presstalesman Leif Hultman. 

Enligt Aftonbladet finns Annétthe Zettergren just nu i häktet i Pattaya men kommer under dagen att föras till immigrationshäktet IDC, Immigration Detention Center, i Bangkok. Eftersom hennes pass blivit indraget måste hon betala cirka 100 kronor per dag i böter för varje dag hon varit i Thailand utan giltiga handlingar.

– Jag förnekar brott. Jag har slarvat med redovisningen det medger jag. Men det finns mycket mer i den här historien. Jag hade ändå tänkt åka hem nu. Jag ska ge min version. Men givetvis är någon ute efter att sätta dit mig, säger hon till Aftonbladet.

Igår reste också två värmländska poliser och två poliser från rikskriminalpolisen till Thailand för att hämta hem Annétthe Zettergren och hennes släkting.

Kommer Zettergren och hennes släkting att vara handfängslade under transporten hem?

– Nej, inte om det behövs. Och det förmodar jag inte behövs i det här fallet, säger Leif Hultman, som tror att de två misstänkta är på plats i häktet i Karlstad i slutet av veckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".