HA-gården i Härtsöga utanför Karlstad. Arkivbild: Jonatan Björck/Sveriges Radio.

Kronofogden gör nytt försök att visa HA-gården

Christer Jokela: "Vill ge spekulanterna en chans till"
0:51 min

Kronofogdens försök att visa upp Hells Angels-gården blev ett misslyckadende på onsdagen. Ett 100-tal klubbmedelmmar fanns nämligen på plats för att störa/skrämma alla eventuella spekulanter. Men Kronofogden ger inte upp och bjuder på ny visning den 4 april.

I onsdags var det tänkt att HA-gården skulle visas upp för alla spekulanter inför den exektuiva auktionen. När Kronofogden och möjliga köpare anlände till platsen fanns där redan ett 100-tal HA-medlemmar. 10-15 stycken av dessa blockerade också själva infarten till fastigheten.

Poliseer fanns det också men bara några få som helt överrumplades av mängden motorcyklister och det blev tumult på gården.

– Vi hade helt enkelt inte riktigt förstått vilken resurs de skulle ställa upp med därute. Så det gick väl inte riktigt som vi hade tänkt oss, sa Morgan Hed på Kronofogden till P4 Värmland efter tumultet ute i Härtsöga

– De försökte ställa sig i vägen för spekulanter. Det var inte så att de försökte hindra Kronofogden och polisen, fortsatte han.

Nu har Kronofogden tänkt till och bestämt sig för att göra ett nytt försök.

– Ja, vi vill ju ge spekulanterna en chans till. Och vi vill att de anmäler till oss att de är intresserade. När vi väl kommer dit så ber vi snällt mc-klubbens medlemmar att flytta sig. Gör de inte de så har polisen lovat hjälpa oss att flytta på dem, säger Kronofogdens Krister Jokela.

Men tänk om de är 100 stycken den här gången också. Då kan det bli ganska rörigt därute?

– Det kan det nog bli. Men Värmlandspolisen har lovat oss att hjälpa till med detta?

Ni kanske måste tvingas sälja gården utan att kunna visa upp den?

– Det tror jag inte, säger Krister Jokela, som tror att medlemmarna tar sitt förnuft tillfånga nästa gång.

Gården ska säljas på exekutiv auktion i Örebro den 9 april och inkomsterna går till konkursboet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".