Stämningen är låg på Hammarögymnasiet efter nyheten om varsel och nedläggning. Viola Mörk, Lucas Österdahl och Jesper Bergström är elever på skolan och de kommer att få byta skola. Foto: Anders Persson

Oro på Hammarögymnasiet efter varslet och hotet om nedläggning

Stämningen på Hammarö gymnasium är dämpad dagen efter nyheten att deras skola ska läggas ner.

 Skolan är dubbelt drabbad. Först så ska skolan läggas ner, därefter ska ett 20-tal lärare sägas upp. Dessutom drabbas också städ- och kökspersonal av nedläggningen.  

Maria Bergkvist är Lärarförbundets ombud på skolan och hon har haft många oroliga samtal med sina kollegor under förmiddagen.

 - Ovissheten är stor bland både personal och elever. Det är dålig timing att lägga ett varsel just före ett lov.

Vid ett bord sitter Lucas Österdahl, Viola Mörk och Jesper Bergström. De går i årskurs ett och kommer att få byta skola. Allt är så nytt än och deras åsikter om framtiden går isär. De ser både negativa och positiva sidor av beslutet.

- Det är en bra och lugn skola. Nu vet vi inte vart vi hamnar. Men många av oss kommer få kortare restid och det är bra, säger Lucas Österdahl.

Anders Persson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".