Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Annétthe Zettergren i Värmland igen

Den bedrägerimisstänkta sjukgymnasten och före detta moderata landstingspolitikern Annétthe Zettergren är hemma i Sverige igen. Planet från Thailand landade på Arlanda i morse. Hon fördes till polisen i Karlstad dit hon anlände i förmiddags.

Annétthe Zettergren har hållit sig undan rättvisan sedan i höstas. Polisen misstänker att hon har lurat landstinget på uppemot fyra och en halv miljoner kronor plus ytterligare närmare en miljon kronor från sin tidigare sambo. Den manlige släkting som gömt sig i Thailand tillsammans med Zettergren landade redan i går kväll på Arlanda. Troligen kommer det att hållas en häktningsförhandling i morgon, påskafton.

– En förhandling ska enligt lagen hållas skyndsamt eller inom fyra dygn efter att de landat på svensk mark, säger åklagare Barbro Brännlund till TT.

Annétthe Zettergren misstänks för grovt bedrägeri. Hon anklagas för att ha fakturerat för patientbesök vid sin sjukgymnastpraktik i Likenäs som inte ägt rum. I september förra året lämnade hon sina politiska uppdrag i landstinget. I januari häktades hon i sin frånvaro.Hennes och släktingens pass har tidigare spärrats för att göra det svårare för personerna att ta sig ut ur landet. Fredagen den 21 mars greps hon och släktingen av thailändsk polis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".