Hells Angels gård i Härtsöga utanför Karlstad. Foto: Jonatan Björck/Sveriges Radio.

Polisen och kommunen ser hellre Hells Angels i Hertzöga än i stan

"Det är bättre att de är där än inne i stan"
1:39 min

Visningen av Hells Angels klubblokal i Hertzöga ställdes in, och kommunen kommer inte att gå in och köpa gården. Polisen har gett kommunen rådet att låta bli.

– Vi har ju hela tiden en dialog med polisledningen i länet, hur de ser på den här typen av frågor. Från deras sida har de varit väldigt tydliga att de inte tycker att vi ska gå in i den här affären i det här skedet, säger Per-Samuel Nisser, kommunalråd i Karlstad.

Rolf Sandberg, operativ chef för polisen i Värmland, tycker att det är betydligt bättre att Hells Angels stannar i Hertzöga i stället för att flytta in till stan.

– Vi vet var Hells Angels är idag. Får de loss pengar och köper gården så får de göra det. Risken är att om de inte har någonstans att vara har de en undergrupp som håller till inne i stan och ur en polisiär synvinkel är det ett mycket sämre alternativ att få två etablerade mc-gäng i centrala Karlstad, säger Rolf Sandberg.

Ni har inga förhoppningar att de försvinner från Karlstad?

– Nej, det har vi inte.

Tror ni att det är sannolikt att någon annan privatperson köper den här gården?

– Nej, den sannolikheten är väl inte så stor.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".