Torsten Gabrielsson utanför Helloweens turnébuss. Foto: Torsten Gabrielsson/P4 Värmland

Får Torsten spela med gitarrhjälten i Helloween?

"Jag tog med min gitarr, vill du lira?"
7:09 min

Fredag kväll spelar Helloween på Nöjesfabriken i karlstad. Torsten tog med sin gitarr in i turnébussen för att se om hand kunde få jamma med gitarrhjälten Michael Weikath.

För den som inte lyssnar på hårdrock kan är Helloween ett tyskt power metal band som bildades i hamburg 1979. 1987 släppte bandet skivan "the keeper of the seven keys 1" och 1988 kom uppföljaren "keeper of the seven keys 2" som blev vägledande för hela genren. Bandet blev enorma i och med de skivorna och fyllde ishallar och stadion i hela europa. Nu har det väl gått lite nerför för bandet, ikväll spelar dom inte på Ullevi eller Globen, utan på nöjesfabriken i Kalrstad inför en betydligt mindra publik.

– Vi spelar fortfarande för hundratusenrtals fans på festivaler, det är bara inte likauppmärksammat i media längre, säger Michael.

För min del blev det inget jam med gitarrhjälten. Michael sägar att han är för trött, han vaknade precis innan intervjun. Dessutom gillar han inte att skryta med sitt gitarrspel.

– Jag gör inte det här för mitt ego, jag vill att publiken ska ha roligt och känna en gemenskap under konserterna, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".