Rättegång idag om knivmord i Säffle

Knivdramat utanför Säffle i början av december förra året då en 18-årig man dödades får idag sitt rättsliga efterspel. En 33-årig man står åtalad för mord och mordförsök och en 38-åring kvinna för mordförsök när rättegången inleds i tingsrätten.

Det var sent på kvällen den 6 december som SOS larmades till ett hus utanför Säffle. Ambulansen hade problem med att hitta adressen men en polispatrull fick senare kontakt med en bil utanför en restaurang inne i Säffle. I bilen fanns den 33-årige mannen, den 38-åriga kvinnan och hennes 18-årige son som då redan var död.

Tidigt på eftermiddagen fastnade 33-åringen i en poliskontroll med 0,2 promille alkohol i blodet. När polispatrullen grep honom sent på kvällen var han betydligt mer berusad och också påverkad av narkotika.

Enligt åtalet var den 38-åriga kvinnan, hennes söner och flera andra personer hemma hos 33-åringen under kvällen. Det blev bråk mellan mannen och kvinnan flera gånger och sönerna försökte gå emellan.

Bråket trappades upp och mannen och kvinnan var då beväpnade med varsin kniv. Den 18-årige sonen gick emellan och han dödades av ett enda hugg. Mannen hade innan det tillfogat kvinnan knivskador. Kvinnan attackerade i sin tur mannen som även han fick skador.

Rättegången hålls idag, imorgon och nästa torsdag i Tingsrätten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".