Domarna lämnar planen efter att matchen avbrutits i 39:e spelminuten. Tobias Mattsson syns mitt i bilden. Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX.

Tobias Mattsson bröt matchen på Stockholms stadion

"Mynt, ölflaskor och frukt kastades in"
0:56 min

Den allsvenske domaren Tobias Mattsson från Karlstad tog igår kväll beslutet att bryta matchen mellan Djurgården och Mjällby som spelades på Stockholms stadion. Mattsson tog beslutet efter att en Mjällbyspelare träffats av ett inkastat föremål.

Mjällby hade precis tagit ledningen med 1-0 när backen Gbenga Arokoyo föll ihop.

– Efter målet kom det in en massa saker. Mynt, ölflaskor och en frukt som i det här fallet träffade en Mjällby-spelare som fick vård på plan, säger Tobias Mattsson.

Domaren Tobias Mattsson valde därpå att avbryta matchen och låta spelarna lämna planen.

Efter ett långt möte mellan bland andra domarteamet, polisen och klubbarna beslöts att matchen inte skulle återtupptas på måndagskvällen. När den i stället ska spelas klart är ännu inte bestämt.

– Det här händer då och då. Det det är beklagligt för fotbollen att det inte går att fullfölja matcher på grund av att det finns element på läkataren som förstör för de andra, säger Tobias Mattsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".