1 av 2
Stefan Johansson leder träningen på konstgräsplanen i Torsby. Foto: Christian Fryklund/Sveriges Radio.
2 av 2
Maija Saari och Helena Nilsson. Foto: Christian Fryklund/Sveriges Radio.
Damallsvenskan

Hela Mallbacken längtar efter säsongspremiären

Stefan Johansson: "Är otroligt förväntansfulla"
1:41 min

På lördag är dags för Mallbacken att göra comeback i fotbollens finrum. Laget inleder damallsvenskan borta mot KIF Örebro och tränaren Stefan Johansson längtar efter att få komma igång.

– Det känns bra, säger han.

– Vi är otroligt förväntansfulla. Man vill spela på så hög nivå som möjligt och nu är vi ju tillbaka i allsvenskan så det känns bra, säger Stefan Johansson.

Hur stark känns truppen?

– Det känns bra vi har 19 i truppen och 14 kommer från Värmland så det känns som att det är Värmland lag. Vi skulle ha behövt någon mer forward men vi har inte hittat någon som är nog bra, säger han.

Hur kommer ni att spela i allsvenskan?

– Vi har haft en sådan kontinuitet, vi har haft ungefär samma lag i två år och vi har utvecklat vårt passningsspel. Mallbacken var kanske tidigare känt för att spela långa bollar, men nu är vi ett spelande lag.

Hur känns det inför premiären mot Örebro?

– Först och främst handlar det om att hamna på rätt anspänningsnivå. Örebro är ett bra lag. Men vi känner att vi också är bra. Vi har mött laget under försäsongen och vunnit så inget är omöjligt på lördag, säger Stefan Johansson.

Ni som inte kan resa till Örebro på lördag och heja fram Mallbacken när damallsvenskan startar kan bänka er framför datorn. P4 Värmland sänder hela matchen live på webben med start 14:00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".