Orrleken på Orrholmen i Karlstad. Foto: Roy Malmborg/Sveriges Radio.

Orrleken hotad enligt nybildad arbetsgrupp

"Det är värt att bevara för framtiden"
1:37 min

Orrleken på Orrholmen i Karlstad är hotad enligt en arbetsgrupp som bildats. Orrleken har funnits som parkleksverksamhet ända sedan 1968 och har också blivit en förebild för andra parklekar i landet.

– Det är värt att bevara för framtiden i det skick som det är idag. Karlstads kommun vill förtäta med ett nytt modulhus där Orrleken ska inhysas i bottenplanet och studenter i övriga huset, säger Thomas Sigfridsson, en av de engagerade.

– Hela utemiljön ska finnas kvar och den vill vi bevara. Orrlekens inomhusmiljö är däremot alldeles för dålig och den vill vi inhysa i det studenthus som ska byggas, säger Per-Inge Lidén, Karlstads kommun.

Ett möte kommer nu att ske mellan kommunpolitiker och arbetsgruppen och Per-Inge Lidén slår fast att inga beslut ännu är fattade och att han tänker lyssna på vad arbetsgruppen har att säga.

För arbetsgruppen handlar det om att det hus som hör till Orrleken ska rustas upp och vara kvar och att inga fler hus ska byggas i den öppna yta där Orrleken finns.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".