Näringslivsmedalj till Säffleföretagare

Peter Hägg, vd och ägare av Säffleföretaget Somas Instrument AB, har tilldelats en näringslivsmedalj av Kungliga Patriotiska Sällskapet för framstående entreprenörskap.

Peter Hägg har under nästan 20 år vidareutvecklat familjeföretaget Somas och under dessa år har antalet anställda mer än dubblats och omsättningen flerdubblats. Näringslivsmedaljen överlämnades av Prinsessan Désirée vid en ceremoni på Riddarhuset i Stockholm i går.

Somas tillverkar ventiler till shippingindustrin, ång- och gasturbiner. Bolagen har idag över 322 miljoner kronor i omsättning. Antalet anställda i Sverige är 125 anställda och 10 till finns i utlandsetableringar i Norge, Frankrike och Kina.

– Jag är överraskad och glad. Det är stort, mycket stort att som tredje generation att få den erkänslan. Vi tillverkar ju i princip allt vi säljer. Det blir en blandning av helt olika typer av frågor. Det gör det så spännande att få utvecklas med företaget, säger Peter Hägg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista