1 av 2
Det blir både bättre geografiskt och billigare att placera ambulanshelikoptern på Torsby flygplats tycker Håkan Laack kommunalråd i Torsby kommun. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
2 av 2
Här ska ambulanshelikoptern stationeras om Torsby kommun får bestämma. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges radio.
Torsby/Karlstad

Dragkamp om var ambulanshelikoptern ska placeras-Torsby eller Karlstad

1:26 min

Det kan bli dragkamp om var helikopterambulansen ska vara placerad i Värmland för nu vill Torsby kommun ha helikoptern stationerad på Torsby flygplats istället för i Karlstad.

– Man täcker hela länet säger Håkan Laack kommunalråd i Torsby kommun.

Det skulle bli både billigare och bättre geografiskt med en placering i Torsby enligt Håkan Laack kommunalråd i Torsby kommun.

Det är tre privatpersoner i Torsby med den före detta räddningschefen i spetsen som utrett var det är bäst att placera ambulanshelikoptern halvårsskftet 2014, och deras utredning visar på att det skulle bli ca 40 miljoner billigare och en bättre placering geografiskt med helikoptern i Torsby eftersom det kan bli ett samarbete med både Dalarna och Norge, men än finns det inget beslut i Landstingsstyrelsen där Jane Larsson är förste vice ordföranden.

– Jag förstår att alla tycker det är intressant att få en helikopter placerad hos sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista