1 av 2
Efter alla skade- och sjukdomsproblem har KBK:s tränare Stefan Jacobsson en del att fundera på inför seriepremiären. Foto: Joakim Lindström/Sveriges Radio.
2 av 2
Forne skyttekungen Viktor Olsson är P4 Värmlands nye KBK-expert. Foto: Joakim Lindström/Sveriges Radio.
FOTBOLL

Tung repris för KBK - som siktar mot en mittenplacering

5:58 min

Mardröms-försäsong ifjol. Och tyvärr har årets säsong haft många likheter, med bland annat mängder av skade- och sjukdomsproblem för Karlstad BK.
Tränaren Stefan Jacobsson och nyckelspelaren Jacob Feldtsten pratar ut inför seriepremiären.

Karlstad BK:s försäsong 2012 var ingen munter historia. Misslyckade värvningsförsök gav en sent spikad trupp som inte hann spela ihop sig. Lägg därtill mängder med skador och träningsmatcher med dåliga resultat. Våren 2012 blev också allt annat än positiv. Efter att halva serien spelats låg KBK på nedflyttningsplats, men räddade säsongen med en närmast bragdartad höst och slutade på 8:e plats.

När P4 Värmland möter tränaren Stefan Jacobsson inför årets seriestart är det efter en försäsong som tyvärr otäckt mycket om fjolårets.

– Årets försäsong började väldigt bra. Mars månad har dock spoilerats av väldigt mycket skador och sjukdomar. Men det är läget som är och det får vi gilla, säger Stefan Jacbosson.

Ni har nio spelare skadade och det är fem dagar kvar till premiären?

– Ja, det låter ju väldigt skräckinjagande. Jag tror dock att vi får tillbaka en del spelare så att det kanske bara kommer att vara fyra spelare på skadelistan, säger Stefan Jacobsson.

En som missade stora delar av fjolårssäsongen är nyckelspelaren Jacob Feldtsten. Nu är han tillbaka på allvar:

– Jag blev skadad i fjärde matchen förra året. Kände hur suget blev större allteftersom tiden gick. Det känns jätteskönt att vara tillbaka, säger han.

Förhoppningarna inför årets säsong?

– Är truppen hel och ren då tror jag vi kan hamna topp sex i tabellen, säger tränaren Stefan Jacbosson.

– Jag håller med. Det finns kvalitet, vi ska bara få ihop det som ett lag, säger Jacbob Feldtsten.

Tycker till gör också Viktor Olsson, forne skyttekungen i KBK, tillika P4 Värmlands nye expertkommentator.

– Statusen i truppen just nu är inte toppen. Men en frisk trupp ser bra ut, säger han. Viktors expertips är att KBK hamnar i mitten av tabellen.

JOAKIM LINDSTRÖM
joakim.lindstrom@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista