1 av 3
Julia Böjeryd efter förlusten i sista elitseriekvalmatchen mot Spårvägen FOTO: Lars Sandberg
2 av 3
Maria Lind efter Helltonförlust 20-31 mot Spårvägen i sista matchen i elitseriekvalet. FOTO: Lars Sandberg
3 av 3
En besviken Adam Gustafsson, tränare i hellton efter elitseriekvalförlust i sista avgörande matchen mot Spårvägen. FOTO; Lars Sandberg

Elitserien får vänta för Hellton

Julia Böjeryd "Kvalet var en bonus"
3:43 min

Drömmen om elitserien förblev en dröm. Hellton förlorade den tredje och direkt avgörande matchen mot Spårvägen som till slut vann med klara 31-20 efter en jämn första halvlek som slutade 14-13 i Spårvägenfavör.

Efter två jämna matcher i kvalet, förlust hemma med 23-26 och vinst borta 25-23 och 1-1 i matchserien plockade Spårvägen fram sin mångåriga rutin från högsta serien och kunde efter ledning 14-13 i halvtid enkelt springa ifrån ett frustrerat Hellton till seger med elva mål, 31-20.

Åtta minuters måltorka för Hellton i början av andra halvlek gav Spårvägen andrum och som enkelt kunde går fram till en bekväm ledning, 20-14. efter det orkade Helltontjejerna inte ladda om utan fick se sin dröm försvinna i Brännkyrkahallen i Stockholm.

Frågan nu är hur många av Helltons spelare som andra elitserieklubbar, inte minst Spårvägen upptäckt och är intresserade av. Kan Hellton få behålla större delen av årets trupp kan det ge frukt nästa säsong. Nu vet många fler vad som krävs för att nå hela vägen i ett elitseriekval.

Resultatet göra att Spårvägen fortsättningsvis spelar i elitserien medan Hellton får ladda om för ytterligare en säsong i allsvenskan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".