Oscar Nilsson. Foto: Privat.
Svensktoppen nästa 2013

Oscar Nilssons bidrag handlar om saknad

4:07 min

Oscar Nilsson från Kristinehamn är en av 10 artister som tävlar i årets upplaga av Svensktoppen nästa 2013.

Med låten "Brev till Vinini" hoppas han nå länsfinalen på Sandgrundsudden i Karlstad den 5 juni.

Oscar Nilsson presenterar sig själv såhär:

Jag heter Oscar Nilsson och kommer ursprungligen från Kristinehamn. Sedan en tid tillbaka har jag bott i Småland där jag pluggat på folkhögskola och universitet. Jag besöker dock Värmland och Kristinehamn så ofta som möjligt. Det är där, vid Vänerns kust jag kan känna mig riktigt hemma.

För två år sedan, under en av årets mörkaste månader, tog jag en eftermiddag i vanlig ordning fram gitarren för att börja skriva. Jag visste inte då vad som väntade...

20 minuter senare satt jag i min soffa med en helt nyskriven låt! En av de snabbaste och mest betydelsefulla låtar jag någonsin skrivit. Det är dessa låtar man hela tiden vill skriva, de som fångar känslan i stunden.

Mitt bidrag till Svensktoppen nästa heter "Brev till Vinini," låten är först och främst ett brev till min syster och saknaden av henne och hennes familj som bor i Kristinehamn och som jag träffar allt för sällan.

Låten är även skriven till min övriga familj och mina vänner som bor i Värmland. Ja, den är skriven till alla i hela Värmland och till Värmland i all sin skönhet.

Ur saknaden föds kreativiteten...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista