Sofie Halvarsson. Foto: Privat.
Svensktoppen nästa 2013

Sofie Halvarsson hämtar musiken från hjärtat

3:32 min

Sofie Halvarsson, född och uppvuxen i Karlstad, började sin artistkarriär med att sjunga nonsensord i timtal framför ett piano. Detta utvecklades sedan till egenkomponerad musik med ett budskap om att alla människor är lika mycket värda.

Sofie Halvarsson beskriver sig själv:

Är idag 20 år och tog förra året studenten från estet-musiklinjen på Sundstagymnasiet i Karlstad. Under sin uppväxt har hon varit trogen kulturskolan i Karlstad där hon gick i alltifrån solosång, kör, piano till rockensemble.

Hon har tagit emot flera musikstipendium bland annat i juni 2011 då hon tog emot ett kulturungdoms-stipendium från Karlstad kommun för hennes tänkvärda låttexter och talang. Hon har varit med i diverse produktioner genom bland annat Värmlandsoperan och skolan men har även på eget initiativ satt upp välgörenhetskonserter.

Hon har sitt hjärta i kyrkan och politiken och tron på alla människors lika värde. Sofie är politiskt engagerad och samhällsmedveten vilket har format utvecklingen i hennes låtar som handlar om alltifrån mänskliga rättigheter, kvinnomisshandel, om vår moder jord, tredje världen och minneslåt till Utöya. Hon har musiken som ett verktyg till att väcka tankar och hopp i människor att kämpa för en bättre värld.

Sofie gör och spelar sin musik själv och den kommer direkt från hjärtat. Hon älskar att stå på scen och blir glad när hon lyckas beröra andra människor.

Sofie om låten "One people":

Låten "One people" handlar om att finna likheter istället för olikheter. För vi är ju ett enda folk tillsammans - mänskligheten. Det här är en sång som förhoppningsvis kommer få människor att uppmärksamma och kämpa mot den rasism som breder ut sig i Sverige 2013. We are one people.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista