Johan Fredriksson. Foto: Privat.
Svensktoppen nästa 2013

Johan skrev en låt byggd på skvaller

3:24 min

Johan Fredriksson från Säffle hoppas att låten "Can´t seem to let me go" ska ta honom till finalen på Liseberg den 25 augusti. Låten är mer eller mindre byggd på skvaller.

Johan beskriver sig själv:

Intresset för sång har alltid funnits, men det var först när jag var runt 17 år som det verkligen tog fart. Jag köpte min allra första gitarr och nästan direkt (efter att jag lärt mig några ackord såklart) så började jag skriva mina egna låtar. Redan här kände jag att det var något speciellt med att skriva just egna låtar. Jag brukar vilja återge en historia i mina texter, att verkligen säga något, vilket jag hoppas framgår.

Låten "Can’t Seem To Let Me Go" föddes när jag läst skvaller om kändisar och deras förhållanden. Det svänger ibland fort i kändisvärlden och ibland hittar man någon ny innan man ens kommit över den förra…

Just nu spelar jag i ett rockigt coverband vid namnet The Loafers samtidigt som jag håller på att spela in min första skiva tillsammans med Säfflemusikern Magnus Liljeqvist

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista