Clear River Racing årsmodell 2013. Foto: Filip Gustafsson.

Clear River Racing satsar i år på aerodynamik

"Det är absolut den bästa bilen vi byggt hittills!"
5:24 min

Idag var det dags för avtäckning av årets racingbil på Karlstads universitet. Den ensitsiga bilen har byggts av studenter som deltar i projektet Formula Student, där studenter tävlar mot varandra med sina hemmabyggen. Karlstadsteamet Clear River Racing har varit med i tävlingen fem gånger tidigare och siktar nu på att hamna i topp 10.

I år har studenterna satt aerodynamik i fokus, berättar projektledaren Niklas Stenkvist som liksom de andra i teamet är ingenjörsstudent på Karlstads universitet:
- Vingarna fram och bak trycker ner bilen i backen och det gör att man kan ta kurvorna snabbare. Det gör någon sekund här och där och det kan göra mycket i racing.
Tävlingarna hålls i England i början av juli och omkring 500 lärosäten från hela världen deltar. Studenterna på Karlstads universitet kör bilen själva på anrika Silverstone:
- Vi har många värmlänningar med i teamet, och det ligger lite i deras blod, säger Niklas Stenkvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".