Ransätersstämma lockar ungdomar

Ordföranden: Ransätersstämman lockar massor med ungdomar.
1:31 min

På Ransätersstämman som startade igår kommer mellan 5000- 7000 personer och stämman lyckas med att locka ungdomar. Och det är en trend som håller i sig sedan 10 år tillbaka.

-30 procent gissar jag är ungdomar som är 16 år och yngre. Anledningen att jag säger 16 år är att de kostar det ingenting att delta, campa och gå på konserterna. Just nu ökar intresset bland unga för folkmusik och det gynnar förstås oss. Det säger Pelle Schunnesson som är ordförande i föreningen Ransätersstämman.

Trenden att alltfler unga lockas till Ransätersstämman började för tio år sedan och håller alltjämt i sig, för redan innan stämman börjat på onsdag kväll hade massor med tält och husvagnar kommit på plats och deltagare strömmat ut på dem stora naturytor som finns vid hembyggdsgården.

– Vi har alla de bästa artisterna här och fantastiska konserter, säger Pelle Schussesson som är mycket nöjd över vad årets stämma bjuder på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".