Frida Broström Mallbacken, besviken efter förlusten mot Vittsjö. Foto Ola Carlsson SR Värmland 130606
FOTBOLL

Förlust för Mallbacken

Frida Broström: "Vi var inte där"
2:23 min

Lite överraskande förlorade Mallbacken matchen mot Vittsjö. Siffrorna blev 1-3(1-2) och segern var rättvis då gästerna kämpade bäst och tabelläget gjorde kanske sitt till.

Vittsjö låg inför matchen under nedflyttningsstrecket och var en aning pressade. Det blir att ta nya tag för Mallbacken som även fick ett enormt tråkigt besked då lagets försvarsrese Maja Saari kommer att vara borta en längre period efter att ha drabbats av en korsbandsskada.

Vittsjö inledde bäst och hade en klart bättre rörlighet än Mallbacken. Som en följd av detta gjorde gästerna 0-1 efter fem minuters spel och 0-2 efter dryga halvtimman.

Mallbacken kunde reducera genom Mimmi Larsson efter ett bra individuellt genombrott och just då verkade hemmalaget ha något på gång.

Tråkigt nog fortsatte inte detta utan gästerna kunde komma tillbaka och lite enkelt göra 1-3 på en hörna.

Resten av matchen gick till Mallbacken men laget hade svårt att komma till läge och gästerna kunde till slut vinna rättvist.

I början av serien har Mallbacken spelat med samma startelva i varje match men nu bröts den sviten. Både Maja Saari och Julia Karlenäs var förhindrade att spela och för Maja visade det sig vara en korsbandsskada och hon kommer att bli borta en längre period. Som om inte detta vore nog att hon inte kan spela i Mallbacken, missar Maja sommarens EM för Finland vilket hon glatt sig mycket åt.

Då Vittsjö låg under strecket var förlusten extra tung för Mallbacken men det är bara att ta nya tag och försöka spela som man gjorde i början av serien.

Ola Carlsson
SR Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".