Forshagas ungdomssamordnare Joachim Aude och Andreas Nilsson och Per Jonsson från Karlstad skateboardklubb, vid det pågående bygget av en ny skejtpark i Forshaga. Foto: Torsten Gabrielsson/Sveriges Radio.

Bygget av skejtpark pågår i Forshaga och nu planeras större park i Karlstad

"Bra om vi blir fler som har anläggningar"
11 min

Karlstad kan få en 2500 kvadratmeter stor action- och skejtpark på Sandgrundsudden, det förslaget finns med i en kommunal förstudie.

Men redan i augusti ska Forshagas nya skejtpark vara klar, bygget pågår för fullt. Joachim Aude, ungdomssamordnare i Forshaga kommun, är inte orolig över konkurrens från grannen i söder.

– Vi tror inte på konkurrens, vi tror på bredd. Där bra om vi blir fler som har anläggning. Och störst kanske inte är det som räknas, det är först som gäller, säger Joachim Aude.

Det är Karlstads skateboardklubb som bygger parken i Forshaga. Den ska bli 750 kvadratmeter stor, och man har hunnit jobba i fem veckor med den. Andreas Nilsson och Per Jonsson från klubben är nöjda.

– Det känns bra, det här har vi väntat på väldigt länge, säger Andreas Nilsson.

Parken ska tilltala så många som möjligt, hoppas Andreas och Per.

– Grundidén är någon form av gatutema, istället för parktema som har blivit populärt på senare år. Vi vill få fram en skejtanpassad gatumiljö, säger Per Jonsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".