Föräldrar och barn protesterade mot att kommunen ska lägga ner skolor i Sunne. Foto: Anders Persson/Sveriges radio

Beslut i komunfullmäktige: Sunneskolorna läggs ner

Förälder: "De lyssnar inte på mina argument."
1:20 min

Kommunfullmäktige i Sunne gick igår på kommunstyrelsens linje och beslöt att lägga ner skolorna i Rottneros och Åmberg, med 34 röster mot 6. Detta trots att ett 60-tal föräldrar och barn genomförde en manifestation innan mötet mot en nedläggning. 1200 namnunderskrifter lämnades in.

Tord Nordin är småbarnsförälder och en av arrangörerna till protesten. Han tycker att det är tråkigt att skolorna ska läggas ner och han anser att underlaget till skolnedläggningen var undermåligt.

– Man borde ha kunnat förutse det här tidigare, säger Tord Nordin. Jag tycker inte de lyssnar på de argument jag framför.

Kommunalrådet och centerpartisten Ola Persson tog emot namnunderskrifterna innan det var dags för kommunfullmäktigemötet. Han håller inte med om att beslutet att lägga ner två skolor har hastats fram eller är taget med undermåligt underlag.

– Det är väl underbyggt utav bildningsnämnden och förvaltningen där, säger Ola Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".