Torsby flygplats. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
Torsby/Hagfors

Trafikverket vill inte betala för flyget till och från norra Värmland

Håkan Laack: "Det är en avsevärd försämring"
1:30 min

Flyglinjen Torsby-Hagfors Arlanda uppfyller inte trafikverkets krav på att finansiera linjen. Det visar trafikverkets flygutredning som gått ut på remiss till berörda. Anledningen är att det finns alternativa resemöjligheter och flyglinjen är därmed inte prioriterad, något som Håkan Laack reagerar på.

Torsby och Hagfors har betydligt bättre alternativa tillgångar än övriga kommuner som får statligt flygstöd till Stockhom- Arlanda. Det skriver trafikverket i sin flygutredning som nu går ut på remiss till berörda. Det innebär att flygresenärerna från nordvärmland måste ta sig till Karlstad för att antingen ta tåget eller flyga till Stockholm eller vidare ut i världen. Detta samtidigt som det lagts ner åtskillga miljoner kronor på att bygga om och bygga nytt på Torsby flygplats för att uppfylla säkerhetskraven, bland annat ett nytt flygledartorn, och om förslaget går igenom från trafikverket blir bortkastade pengar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".