1 av 2
Den som passerar Centralsjukhusets entré möts av detta budskap. Foto: Bengt Höglind/Sveriges Radio.
2 av 2
Det var ett 20-tal personer utanför entrén till infektionskliniken innan öppningen i morse, säger sjukhusintendenten Jan Söderholm till P4 Värmland. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio

Utökade öppettider på infektionskliniken efter mässlingutbrott

"Jag tar det på fullaste allvar"
1:13 min

Nu utökar infektionskliniken i Karlstad sina öppettider, med anledning av de personer som var på Pitchers i lördags kväll, och som nu vill kolla upp att de inte bär på mässlingen.

- Det var ett 20-tal personer utanför entrén till infektionsmottagningen i morse vid öppning och vi har nu valt att utöka öppettiderna för de som vill kolla upp om de bär på sjukdommen eller inte, säger sjukhusintendenten Jan Söderholm.

Infektionsmottagningen kommer att hålla öppet fram till kl. 20:00 ikväll torsdag, och mellan 08:00 och 12:00 i morgon förmiddag.

- Det är sjukt. Det var otroligt mycket folk på Pitchers, så luftburen smitta kan faktiskt existera hos många. Jag tar det på fullaste allvar, säger Birgitta Hed, en av de som besökt infektionskliniken i Karlstad.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".