Leif Hultman, Polisen i Värmland, bland några ava alla olagliga spelautomater som beslagtogs vid razzian. Foto: Roy Malmborg/Sveriges Radio.

Bara två fällda för illegala spelautomater

Två av alla de 16 personer som åtalades efter den stora razzian kring illegala spelautomater i Värmland, dömdes på torsdagen för brott mot lotterilagen.

Det var i vintras som polisen gjorde en razzia mot butiker och restauranger över hela länet, och beslagtog närmare 50 spelautomater som saknade tillstånd.

Två män åtalades för grovt dobbleri, och 14 butiksinnehavare åtalades för brott mot lotterilagen. Men nu frias nästan alla misstänkta, bland annat en av de huvudmisstänkta männen. Och den andre, en 52-årig Karlstadsbo, döms för grovt brott mot lotterilagen till villkorlig dom. Tingsrätten anser att han inte menat att begå brott, utan att det har skett av oaktsamhet. 52-åringen ska nu betala skadestånd till staten på över 2,5 miljoner kronor.

En av butiksinnehavarna döms också för grovt brott mot lotterilagen, men övriga frias alltså helt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".