Angelica Rage (S). Foto: Tomas Hedman/Sveriges Radio.

Lågt intresse för Almedalen från de värmländska kommunerna

Angelica Rage: "Almedalen är dyrt."
1:26 min

Ingen av de de värmländska kommunerna tänker skicka någon representant till politikerveckan i Almedalen. Det visar P4 Värmlands granskning. Forshagas kommunalråd Angelica Rage tror att ointresset har flera anledningar.

– Region Värmland åker dit, så då tycker kommunerna att man är representerad där ändå, säger Angelica Rage. För det andra så tror jag att om man lägger ut pengar på detta, så ska man ha en orsak att åka dit.

Hon tror också att politiker tänker en extra gång innan åker till Almedalen för att inte stöta sig med väljarna.

– Människor är missnöjda med mycket och då är det lätt att man bara får elaka insändare mot sig, och då är syftet ändå bortkastat.

Från Värmland åker representanter från bland annat Region Värmland, landstinget, universitetet, Handelskammaren och flera företag till Almedalen, som startar nu på söndag. Samtliga kommuner svarar nej på frågan om de tänker skicka representanter, så även först Forshaga, men på den punkten har Angelica Rage fått ändra sig.

– Vi blev ju överraskande nog utsedda till årets majkommun, alltså att vi arbetat bra med barn som är i utanförskap, så vi ska åka dit och marknadsföra vårt arbete. Och det får vi bekosta själva, naturligtvis.

Karlstads kommun skickar ingen politiker direkt från kommunen, men det är möjligt att några politiker åker på partiets bekostnad.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".