Bedragare dömd till 1,5 års fängelse

En grekisk medborgare dömdes idag av Värmlands tingsrätt i Karlstad till fängelse i ett år och sex månader för grova bedrägerier. Mannen greps i Karlstad i höstas och då avslöjades mannens omfattande bedrägeriverksamhet.

Den 38-årige mannen hade länge levt ett liv i lyx när han greps på Karlstads teater i november. Han har uppträtt under falska identiteter och hyrt limousiner, privatflygplan och bott på lyxhotell utan att betala.

Mannens bedrägeriturné började i Stockholm juni 2001 och fortsatte bland annat till Göteborg. I början av juli 2001 dök mannen upp i Värmland för första gången och tog in på ett hotell i Arvika. Efter det försvann mannen från Sverige men i November förra året var mannen åter på plats i Karlstad.

På Karlstads teater lånade mannen en telefon för att beställa ett privatjet - men han ringde samma flygbolag som han året innan hade lurat. Flygbolaget kontaktade Värmlandspolisen som grep mannen.

38-åringen har betalat sitt lyxliv genom att uppge ett kontonummer till ett kreditkort som tillhör en amerikansk medborgare. Mannen har stått åtalad för elva fall av grovt bedrägeri samt ett försök till grovt bedrägeri.

Sammanlagt har han lurat flygbolag, hotell och taxiföretag på närmare en halv miljon kronor. Han döms till fängelse i 1,5 år och ska också betala skadestånd på 177.000 kronor till drabbade företag. Han ska också utvisas ur landet.