Ramona Karlsson, grundare av Young Female Drivers, genomför fystester i gymmet på deltagarna. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio

Stort intresse kring rallyutbildning för unga tjejer

5:35 min

I år startade Ramona Karlsson projektet Young Female Drivers, en rallyutbildning för unga tjejer, och intresset för utbildningen har varit stort.

Över 30 tjejer visade intresse när Ramona Karlsson startade upp projektet tidigare i år. En så hög siffra att det internationella bilsportförbundet nu har fått upp ögonen för verksamheten.

- Jag är jättestolt. Framförallt är tjejerna väldigt fokuserade och målmedvetna. Det märks att de är tävlingsmänniskor allihopa och att de går in för det till 100%, säger Ramona Karlsson.

Även om tjejerna kommer ifrån olika håll i Sverige så förenas de i ett stort intresseområde, nämligen motorer och bilar.

- Mitt motorintresse är väldigt stort. Jag har hållit på sedan jag var två veckor gammal då jag var på min första rallytävling med mamma och pappa. Sen har det bara hängt med hela livet. Jag vill självklart bli bäst i världen, säger Frida Axelsson, en av deltagarna på utbildningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista