De nya bussarna har bland annat tv-skärmar. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Premiär för nya bussar i Karlstad

"Vi kommer att ha sveriges attraktivaste stadsbussar"
1:16 min

På Stora torget i Karlstad idag blir det invigningsfestligheter, och det som ska invigas är Karlstads nya bussar. På invigningen kommer Maria Frisk, miljöpartiets kommunalråd att delta tillsammans med Sören Bergerland chef för Karlstadsbuss.

Idag invigs de nya stadsbussarna som kommer att rulla i Karlstad. På plats för invigningen finns Maria Frisk, miljöpartiets kommunalråd tillsammans med Sören Bergerland, chef för Karlstadbuss.

Luftkonditionering, fler sittplatser och fritt internet är några av de uppdateringar som kommer att finnas på de nya bussarna.

Nytt för Karlstads stadsbussar är även att de kommer drivas på biogas istället för diesel. Maria Frisk ser detta som en positiv förändring då utsläppen kommer att minska och det kommer bli en trevligare miljö i innerstaden.

- Våra förväntningar är att det ska bli en bättre miljö inne i staden och även en trevligare ljudnivå då de nya bussarna är mycket tystare än dieselbussarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".