Peter Adén, klubbchef på Hammarö Golfklubb. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio

Femdagarsgolfen ekonomiskt viktig för klubbarna

"Ett väldigt bra tillskott"
1:23 min

Femdagarsturneringen i golf pågår just nu för fullt i Värmland, och tävlingen är populärare än någonsin. Intresset innebär inte bara glada miner hos de tävlande, utan även ett rejält tillskott ekonomiskt för de inblandade klubbarna.

 - Femdagarsturneringen är väldigt viktig för oss, säger Peter Adén, klubbchef på Hammarö Golfklubb.

De 750 startande i år är rekord i tävlingens 18-åriga historia, och den spelas på fem olika banor under lika många dagar. De tävlande är positiva till tävlingen och flera av dem har varit med flera gånger tidigare. 

- Jag tycker att det är ett himmelrike att få vara här. Det är 8:e året jag är med nu så det är jättekul, säger 77-årige Hans - Erik Åsberg från Arvika.

Men trots intresset kring tävlingen har många värmländska klubbar svårt att få ekonomin att gå ihop där en av anledningarna är antalet minskade medlemmar. Men det är inget som Peter Adén märker något av.

- Nej, det känner vi inte av utan istället ser vi en ökning, så det känns väldigt bra, säger Peter Adén på Hammarö Golfklubb.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".