Anna Lavendell är kostchef och har lett arbetet med Filipstads nya kostpolicy. Foto: Anna Geiden/Sveriges Radio
Filipstad

Filipstad antog kostpolicy

"Ett första steg mot näringsrikare måltider"
1:18 min

Mer ekologisk mat och säsongsanpassade menyer är långsiktiga mål när Filipstad nu fått en kostpolicy.

Filipstads kommun har nyligen antagit en kostpolicy för måltiderna inom förskola, skola och äldreomsorg. Två av målen är att öka andelen ekologisk mat och minska på antalet rätter med hel- och halvfabrikat. Någon tidsplan finns inte för genomförandet och förändringarna ska ske med nuvarande budget.

Fler förändringar är att man vill ge mer valmöjlighet kring måltiderna och minska svinnet av mat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".