Bengt Andersson visar upp den tyska ställplatsguiden med över 5800 platser. Foto: Lina Hård
KARLSTAD

Få ställplatser gör att husbilsägare väljer bort Karlstad

"Turisterna åker förbi Karlstad"
1:32 min

Karlstads kommuns brist på ställplatser för husbilar gör att husbilsägarna väljer bort Karlstad som turistmål. Den erfarenheten har Bengt Andersson, husbilsägare från Skattkärr, efter fem år på vägarna.

Eftersom Karlstad är Värmlands största kommun så borde intresset för att få till en bra ställplats vara större, menar Bengt Andersson.

-De borde anordna en ställplats någonstans i Karlstad som är skyltad från E18, så att husbilsägarna kan åka in och parkera istället för att åka in på småparkeringar och orsaka problem där, säger han.

I Karlstad finns en tillfällig ställplats vid Sundstagymnasiet, men där finns ingen möjlighet till exempelvis tömning av latrin eller tillgång till el och rent vatten. Kommunens teknik- och fastighetsförvaltning har fått i uppdrag att få till en permanent lösning och enligt Henrik Lander, centerpartistiskt kommunalråd och ordförande i teknik- och fastighetsnämnden, är flera platser aktuella.

-Det är flera olika lägen, bland annat vid Ankarsbron i Karlstad och även vid Yttre hamn, säger han.

Att husbilsägarna skulle välja bort Karlstad som turistmål tycker han är tråkigt.

-Det är inte bra och det är därför vi har tagit fram ett förslag om att hitta en plats. Vi vet att det är en växande grupp och det är ju viktigt att de stannar i Karlstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".