Zettergren medger felaktiga utbetalningar

I ett brev inlämnat till Värmlands tingsrätt medger Annétthe Zettergren att hon tagit emot felaktiga utbetalningar från landstinget i Värmland. Det handlar om närmare två miljoner kronor.

I brevet, som är daterat den 14 juli och undertecknat av Annétthe Zettergren, skriver hon och advokaten Rickard Schönmeyr, att de gått igenom förundersökningen.

Och Zettergren medger i brevet att hon fått 1.9 miljoner i felaktigt utbetalda belopp av landstinget. I brevet finns en lista över ett antal av de patienter som förhörts i förundersökningen. I listan har Zettergren kryssat för de patienter som hon medger sig helt felaktigt begärt ersättning för och andra patienter där hon medger fel i journaler eller där det helt saknas journaler. Beträffande skälen till varför det blivit fel skriver Zettergren och advokat Shönmeyer att det kommer att redovisas under den kommande huvudförhandlingen.

Totalt står Annétthe Zettergren åtalad för att ha förskringrat 4 miljoner kronor. Rättegången startar om en vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".